Sport

Srebro za Andriju na Balkanskom prvenstvu

Za vikend 7. i 8. marta, odrzano je 22.po redu Balkansko Prvenstvo za Seniore. Kao član reprezentacije Srbiju je na ovom takmičenju predstavljao i Andrija Stanković iz Niša. Andrija je član Karete kluba Elid.

 

“Učestvovao sam za reprezentaciju Srbije i osvojio srebrnu medalju u katama. U mojoj kategoriji konkurencija je bila veoma jaka, imao sam 27 takmičara koji su svi kao i ja želeli da se domognu medalje dajući sve od sebe. Ipak, uspeo sam da budem mešu najboljima i da se popnem na pobedničko postolje, a medalju koju sam osvojio puno mi znači budući da iza nje stoje dugotrajne i ozbiljne pripreme”, kaže Andrija Stanković.

 

Andrija Stanković, Karate klub Elid

Ovaj mladi niški sportista već ima dve medalje sa prošlih Balkanskih prvenstava. U Čačku je 2017.godine osvojio bronzanu medalju i 2018. u Istanbulu bronzana.

 

“Prošle godine sam pravio pauzu i ove godine je došla srebrna medalja ujedno i jedan od najznačajnijih uspeha u mojoj karijeri na takmičenjima za reprezentaciju Srbije”, dodaje Andrija Stanković.

 

Sledećeg vikenda Karate klub Elid očekije Prvenstvo Srbije za seniore na kome takmičari brane zlatnu medalju u kata timu i pojedinačno srebro koje su osvojili prošle godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com