Izbori 2020Politika

SPS i Jedinstvena Srbija potpisali koalicioni sporazum i u Nišu

Cilj osvojiti preko 11,2% glasova

Izbori 2020. – Nakon potpisivanja koalicije na republičkom nivou, predstavnici Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije potpisali su koalicione sporazume i na gradskom i opštinskim nivoima u Nišu. Oni će zajedno na predstojeće izbore izaći u Nišu, kao i u opštinama Medijana, Crveni Krst, Pantelej i Palilula, dok u opštini Niška Banja nisu uspeli da postignu dogovor, te će jedino u toj opštini izaći samostalno.

Prvi na gradskoj listi biće prof. dr Mile Ilić iz SPS-a, koji je istakao da su odmah nakon raspisivanja izbora krenuli u političku aktivnost.

“Mi smo od 2008. godine zajedno sa Jedinstvenom Srbijom i u republici i u gradu, tako će biti i sada. Nama je zadovoljstvo što imamo priliku da tu saradnju nastavimo, koja je i do sada bila korektna i uspešna i nadamo se da ćemo imati uspešne rezultate i na lokalnom i na republičkom nivou”, izjavio je Ilić.

On je dodao da će ovih dana definisati liste i krenuti u političku kampanju i za koju je istakao da će biti pozitivna, bez negativnih pristupa prema bilo kom političkom neistomišljeniku.

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Žarko Ranković poručio je da je stranka u prethodnih 30 godina, koliko postoji, uspela da sačuva jedinstvo.

“Odlika svih članova jeste da smo privrženi stranci i nikada se nije menjao sastav odbornika SPS-a ni u gradu, ni u opštinama, gde smo mi poštovali izbornu volju naših sugrađana. Mogli smo da apliciramo u gradskoj vlasti onoliko koliko su nam naši sugrađani ukazali poverenje. Svi koalicioni partneri u nama su imali iskrene saradnike, ozbiljne ljude, koji imaju ostvarene karijere i mi smo bili stožer svih koalicija koje su bile formirane u ovom gradu”, rekao je Ranković.

On je dodao da koalicija između SPS-a i JS predstavlja iskreno prijateljstvo.

“To je prijateljstvo zasnovano na zajedničkim principima, a to su jednakost, borba za prava malog čoveka, borba za poboljšanje životnog standarda, borba za natalitet i ono što je najbitnije to je državotvorna politika. Duboko sam uveren da ćemo sada ostvariti bolji rezultat nego što smo imali na izborima 2016. godine”, izjavio je Ranković.

Dejan Ignjatović, koordinator Jedinstvene Srbije za Nišavski okrug izrazio je zadovoljstvo što su uspeli da dogovore koalicije sa SPS-om.

“SPS ima mlađeg brata, Jedinstvenu Srbiju, na koga uvek može da se osloni i na republičkom i na lokalnom novou. Mi smo izuzetne rezultate ostvarili na celom jugu Srbije, tako da se nadam da ćemo i sada iznenaditi mnoge na ovim izborima”, rekao je Ignjatović.

Koalicioni partneri SPS i JS poručili su da će smatrati neuspehom svaki rezultat ispod 11,2%, koliko su imali na izborima 2016. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Stare face, već penzioneri. Tu je i Novaković preletač i lopovčić… I narod će da glasa za SPS…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com