U fokusu

Semafor u centru proradiće do kraja nedelje (VIDEO)

Semafor u najstrožem centru Niša ne radi već dva dana što jeste problem pešacima jer se radi o ulici Milojka Lešjanina koja je jedna od najprometnijih u gradu. U Parking servisu kažu da stalna iskakanja iz sistema režima rada ovog semafora izaziva oscilacija napona, a da će kvar najverovatnije otkloniti do kraja nedelje.

Čitaoci Niških Vesti hteli su da znaju zašto ne radi semafor u ulici Milojka Lešjanina, jer se radi o jednoj od najprometnijih ulica u gradu kojoj je neophodna signalizacija kako bi pešaci bezbedno prelazili sa jedne na drugu stranu ulice. Oni tvrde da semafor nije u funkciji već dva dana i da to otežava saobraćaj u ovom delu grada.

Odgovor na ovo pitanje potražili smo u JP Parking servis koje je zaduženo za održavanje signalizacije u gradu.

Oni ističu da je uređaj na pešačkom prelazu u ovoj ulici u prethodnom periodu iskakao iz sistema režima rada, pa je morao često da se resetuje, nakon čega je prihvatao program rada.

“Paralelno sa resetovanjem uređaja radimo na ispravljanju greške u ispravljačkom modulu i trenutno smo u fazi ispitivanja. Očekujemo da će do kraja nedelje problem biti rešen”, dodali su.

U ovom preduzeću ističu da je semafor u centru starije generacije i nema uređaj za kompenzaciju pada napona, kakav imaju semafori novije generacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com