Virus KoronaZdravlje

Registrovano još 3.339 novozaraženih koronavirusom

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 14.128 osoba, od kojih je 3.339 nalaza pozitivno na koronavirus.

Hospitalizovano je 3.876 osoba, pri čemu se na respiratorima nalazi 159 pacijenta.

U poslednja 24 časa od ove bolesti preminulo je 16 osoba, tako da je ukupan broj umrlih 4.414, a smrtnost je 0,97 odsto.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano ukupno 2.917.578 osoba, a potvrđeno je 453.240 slučajeva koronavirusa, navodi se u saopštenju.

Prof. Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i članica Kriznog štaba rekla je da se primećuje porast trenda oboljevanja sa više od 3.000 obolelih i pozvala građane da se ponašaju savesno i odgovorno.

Svakog dana imamo više od 1.000 novih prenosioca virusa, rekla je Kisić Tepavčević i dodadala da prodržavanje mera nema alternativu.

“Država može da donosi mere i kazne, međutim ono što se dešava iza zatvorenih vrata u našim domovima to je isključivo naša odgovornost”, rekla je doktorka.

“Svima nam je dosta virusa i što pre bi želeli da se vratimo normalnom životu, traba da budemo svesni i odgovorni”, rekla je Kisić Tepavčević.

Doktorka Kisić Tepavčević je rekla da je najviše zaraženih u godinama od 20 do 60, što znači da je to radno sposobno stanovništvo.

“Raste i broj dece kod kojih je potvrđen virus, po pravilu sa blažim kliničkim slikama”, ukazala je doktorka Kisić Tepavčević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com