Društvo

Radovanović progovorio o navodnom rušenju zida KC

“Nikakav zid u Kliničkom centru neće biti srušen” izjavio je direktor KC Niš Zoran Radovanović. Projektom iz 2003. godine predviđeno je da se na jednom delu zida napravi otvor, kako bi bilo omogućeno da se glomazni aparati unesu u zgradu, objašnjava on.

PACIJENTI U NOVOM KC DO KRAJA GODINE

Prof. dr Radovanović stavio je tačku na sagu koja se prethodnih nekoliko dana provlačila kroz lokalne ali i ostale medije širom zemlje, a koja je ukazivala na grešku i nepredviđene okolnosti iz projekta o rekonstrukciji i izgradnji novog Kliničkog centra u Nišu.

“Zahvalio bih se najpre medijima koji su korektno izveštavali o celom projektu protekle četiri godine. Želim da vas obavestim da radove privodimo kraju i da će biti gotovi do polovine decembra. U narednih 5-6 dana očekujemo da sve bude završeno, a instalacija opreme je već realizovana.”, potvrdio je Radovanović.

Zahvalan na korektnom izvestavanju koje im je bilo i blagovremena “opomena” za nastavak uspesnih radova. Foto: Niske Vesti

On se potom osvrnuo i na deo zida koji će zbog gabarita magnetne rezonance biti otvoren ali i zatvoren danom unosa. Na njihovu inicijativu biće postavljena vrata, tako da ukoliko nekad aparat treba da se popravlja, može ponovo odatle da izađe.

“Nikada nije bilo reči o rušenju tog zida, niti sam ja potvrdio tu informaciju novinarima. Zamolio bih u ovom trenutku kada su radovi pri kraju i dok ne primimo prve pacijente u novi objekat, da senzacionalizam ostavimo po strani. U planovima se sve vidi, a moram da naglasim da ni kroz jedna vrata na svetu ovakav aparat ne bi mogao da prodje.” dodao je aludirajući na unošenje magnetne rezonance zbog koje je napravljen dopunski otvor dimenzija 2,5 x 2,5 metara na jednom od zidova Centra. (zid je dugačak 40m, pa je novim otvorom “zauzeto” samo 5% zida)

Troškovi nastali pravljenjem otvora iznose oko 194 €.

Dodaje da bi takav poduhvat napravio štetu od nekoliko hiljada evra, uzevši u obzir činjenicu da se pored svih vrata nalaze instalacije i utičnice koje bi tom prilikom bile oštećene.

Projekat vredan 50 miliona dinara biće, dakle, uspešno završen, a svečano otvaranje očekuje se do kraja godine. Direktor je istakao da su uspeli da realizuju veoma bitan projekat kroz rekonstrukciju i izgradnju četiri nova Klinička centra u Srbiji, što je veliki uspeh jer nigde do sada nije realizovan za tako kratko vreme. Objasnio je da je stari deo rekonstruisan, a novi dograđen, te da je tako od postojećih 10.000 kvadrata ovaj objekat proširen na 50.000 kvadratnih metara.

Što se novog niškog KC-a tiče on će raspolagati najsavremenijom opremom za lečenje, potom podnim grejanjem na samom ulazu što će umanjiti mogućnost stvaranja leda i klizanja pri ulasku, ali i brojnim pogodnostima koje će ići na ruku ponajviše pacijentima, koji će se do kraja godine preseliti u novi objekat.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com