Društvo

Radnici propalih niških firmi formiraju udruženje da bi došli do plata

Radnici propalih niških društvenih firmi koji ne mogu da naplate zaostale plate formiraće udruženje kako bi se organizovano borili za svoja prava, a već do petka poslaće apel za isplatu plata premijerki Srbije Ani Brnabić, Delegaciji Evropske unije u Srbiji i ambasadama Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

Predstavnik radnik Radosav Spaić rekao je da radnici primorani da se obrate za pomoć i stranim državama jer sa našim ministrima i Vladom ne mogu da reše problem.

„Svi strani državnici kada dolaze u našu zemlju govore da je vladavina prava u žiži pregovora u postupku pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji. Deo te priče o vladavini prava su i naše plate. Medjunarodni sud u Strazburu proglasio je državu za našeg poslodavca jer je ona prodavala naše fabrike, i država treba da nam isplati zaostale plate“, rekao je Spaić.

Nezadovolji što im još nije zakazan sastanak u Vladi Srbije na kome bi sa ministrima razgovarali o isplati zaostalih plata, desetak radnika nekadašnjih niških giganata juče je Skupštini grada Niša više sati čekalo završetak skupštinskog zasedanja i sastanak sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

Radnici su se na kraju u skupštinskom holu sastali sa gradonačelnikom koji im je rekao da pokušava da posreduje i obezbedi im sastanak u u Vladi Srbije.

„Borim se koliko je moguće da posredujem da ima što više tih kontakata. Rešenje u velikoj meri zavisi od onoga šta će vladna grupa i oni, u tim razgovorima naći kao rešenje.“, izjavio je Bulatović.

Radnici su podsetili da su na sastanku gradonačelnika, njihovih predstavnika i predstavnika „Gvozdenog puka“ još pre mesec dana dobili obećanje o sastanku u Vladi Srbije, ali da ništa od toga nije bilo.

Protesti radnika koji potražuju zaostale plate počeli su pre skoro jedne decenije, ali još nisu dali rezultate.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com