Društvo

Prijave za smeštaj u Studentskim domovima od 1. septembra

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Konkurs za prijem studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu studenata u 2018/2019. godini. Studentski centar u Nišu, u svoja četiri paviljona, raspolaže sa 948 mesta.

Rok za prijavu na Konkurs u Studentskom centru Niš je za studente prve godine od 1. do 15. septembra, a za studente svih ostalih godina na svim nivoima studija je od 15.septembra do 31.oktobra.

Cene smeštaja su identične za sve domove i određuje ih država. Smeštaj u sobama prve kategorije, ukoliko ne bude nekih izmena, koštaće 1.860, a soba koja je kategorisana drugom klasom koštaće studente 1.430 dinara. Niški akademci za ovu cenu dobijaju i besplatni internet, a obezbeđena im je i topla voda 24 sata.

Za studente je obezbeđena i ishrana u studentskim restoranima. Tako će akademce ishrana u menzi mesečno koštati nešto više od 5.000 dinara. Doručak košta 40, ručak 72 i večera 59 dinara. Dnevna ishrana za studente u Studentskom centru Niš je 171 dinar, pod uslovom da i ove godine cene ostanu kao i prošle. 

Pravo na smeštaj u nekom od niških domova imaju studenti koji se školuju na račun budžeta Republike Srbije. Drugi uslov je srpsko državljanstvo, a treći, i najvažniji uslov je da prebivalište studenta nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studira.

Studenti sa najboljim prosekom tokom studiranja imaju najviše šansi da dođu do ključeva sobe u studentskom domu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com