DruštvoEkonomija

Poslednji dan za plaćanje poreza – kazna za kašnjenje i do 50.000 dinara

Rok za plaćanje poreza na imovinu za treći kvartal ove godine ističe danas. Ukoliko se ova obaveza ne uplati na vreme, biće naplaćen svaki dan kašnjenja.

Stručnjaci preporučuju da se građanima ne isplati da prekoračuju rokove jer pored uvećanog poreza na imovinu, ukupno zaduženje može da im optereti i kamata od desetodsto, ali i kazna od 50.000 dinara. Tu kaznu mogu da plate i oni koji još uvek nisu izmirili obaveze za prethodni kvartal.

Pored poreza na imovinu, svake godine plaćamo i porez prilikom registracije automobila. Vlasnici čamaca takođe plaćaju naknadu, a plaća se i porez njive, poljoprivredno zemljište, oružje i grobno mesto. Građani Srbije plaćaju i po još 6 različitih poreza.

Ljudi često zaboravljaju da od svoje plate redovno izdvajaju i porez na dohodak, jer je za ovu dažbinu nadležan poslodavac, koji direktno uplaćuje propisanu sumu Poreskoj upravi.

Oni koji zarađuju više od 2,7 miliona dinara godišnje plaćaju porez i samostalno, a kako se za određenu vrstu poreza vrši plaćanje možete videti ovde.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, svakog radnog dana od osam do 14 sati, osim srede, kada se mogu obratiti od osam do 18.30.sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com