Društvo

Posle Niša, ekipa se seli u Republiku Srpsku, gde sledi nastavak snimanja filma ,,33 Anđela” (video)

Snimanje dokumentarno igranog filma ,,33 anđela” filmska ekipa realizovaće u Republici Srpskoj krajem meseca ove godine. Potresna priča govori o stradanju srpske dece koja su tokom Drugog svetskog rata iz logora ,,Jasenovac” i ,,Staro sajmište” poslata u logore u Norvešku, od kojih se veliki broj nikada nije vratilo svojim kućama.

 

Filmska ekipa kojom rukovodi Branko Dimović Dimeski, koji dugo živi u Norveškoj, a koji je već producirao i dokumentarni film ,,Logor smrti Кarašjoku“ rekao je da je priča o stradanju srpske dece skrajnuta posle Drugog svetskog rata i da je pravo vreme da se odužimo našim precima i time otmemo od zaborava stradanje nevine srpske dece.

„Na poziv potomaka stradale dece snimićemo igrane kadrove u Republici Srpskoj kao i izjave potomaka“, istkao je.

U planu je da se održi kulturni panel u Republici Srpskoj na temu stradanja srpske dece u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata. Zatim potomci i filmska ekipa putuju u Poljsku i Norvešku gde nastavljaju snimanje.

Filmska ekipa u sastavu: direktor projekta i producent, Branko Dimović Dimeski, reditelj Goran Vukčević, direktor fotografije Dejan Tršić, saradnici na scenariju: Branko Dimović Dimeski i Milka Кajganić, narator filozof i teolog Johanes Solberg, stručni konsultanti: mediji Jelena Stojković, istoričar Кnut Flovik Thoresen, istoričar Đorđe Bojanić, istoričar Aleksandar Dinčić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com