DruštvoHronika

Pod kontrolom požar u Elektronskoj

Niški vatrogasci uspeli su da se izbore sa velikim požarom koji je u nedelju oko 5.30 časova zahvatio više od 3.000 kvadrata magacinskog, proizvodnog i poslovnog prostora u fabrici u krugu Elektronske industrije.

Vatrena stihija je potpuno stavljena pod kontrolu i trenutno se gasi nekoliko manjih zaostalih žarišta. Načelnik niške Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović izjavio je juče da vatrogascima predstoji sigurno višednevno dežurstvo kako se požar ne bi eventualno ponovo razbuktao. Mitrović je kazao da je objekat težak za gašenje požara zato što je ta, nekada jedinstvena fabrika, pregrađena u više celina, a unutar svake celine su različiti tehnološki postupci i magacini.

„Najveći problem nam je bio magacin u kojem su skladištene boje i lakovi i pogon za proizvodnju plastičnih kesa sa velikom količinom tog materijala. To su sve zapaljive materije koje se veoma teško gase“, istakao je juče Mitrović.

U fabrici u kojoj je izbio požar, dok je Elektronska industrija postojala, proizvodile su se kolor katodne cevi. Požar je krenulo da gasi 27 vatrogasaca, ali ih je tokom čitavog dana i noći u nedelju i u ponedeljak bilo 40 do 50, sa 10 vatrogasnih vozila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com