Servisne informacijeVirus Korona

Počinje međugradski saobraćaj

Od ponеdеljka, 4. maja, otvara se mеđugradski autobuski i žеlеznički putnički saobraćaj, zahvaljujući merama u Srbiji koje su počele da se relaksiraju. Kako koronu još uvek nismo pobedili u saobraćaju biti obavеzno poštovanjе svih mеra bеzbеdnosti.

 

„Mеrе bеzbеdnosti zarad očuvanja našеg i zdravlja drugih ljudi su najvažnijе i nеćе moći da sе uđе u autobus ili voz bеz maskе i rukavica“, ističu nadležni.

 

U Niš ekspresu ističu da su spremni da otpočnu prevoz 4. maja. Izvršena je priprema organizatora saobraćaja, vozača, vozila za rad kao i priprema svih prodajnih mesta za prodaju pojedinačnih i mesečnih karata. Tehnički i kadrovski spremna su sva vozila i prodajni objekti, napominju.

 

„Posebna pažnja posvećena je bezbednosti i zaštiti zdravlja svih radnika i putnika. Vozila su oprana i dezinfikovana. Samim tim sva prodajna mesta su dezinfikovana, opremljena dezinfikacionim sredstvima i preduzete su sve preventivne mere u cilju sprečavanja širenja bolesti covid 19, koje su u skladu sa preporukama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije“, kažu u Niš ekspresu.

U ovom preduzeću isitču da je posebno važno da se putnici  radi zaštite zdravlja pridržavaju instrukcija. Neće biti moguće ući u vozilo bez zaštitne rukavice i maske. To je obavezno u toku putovanju. Takođe je neophodno da se prilikom ulaska i izlaska iz vozila drže propisanog rastojanja od 2 metra.

„Za prvu nedelju rada, na osnovu iskustva i sagledavanja potreba potreba putnika, organizovani su adekvatni polasci, tako da putnici imaju mogućnost da dođu do željenog odredišta i vrate se svojim kućama pre početka policijskog časa. Tokom nedelje pratićemo zahteve putnika, preporuke Vlade i svakako nastaviti uključenje polazaka shodno potrebama putnika“, ističu.

 

Putnici o polascima kao i o prodaji mesečnih i pojedinačnih karata mogu da se informišu putem sajta www.nis-ekspres.rs, preko društvenih mreža Niš ekspresa (Facebook i Instagram), kao i na već poznate telefone Službe informacija i rezervacija – 018 255 177 i 255 666.

Ključne reči

Povezane vesti

Jedan komnetar

  1. Postovanje,
    Sta ce biti sa linijama koje su bile prenatrpane putnicima? Npr 06:20 Nis -Gadzin Han gde je nevidjen guzva,jer neki putnici putuju do bolnice,Ei Nis ? Kako drzati rastojanje kada ima 50osoba u busu?
    Hvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close