ServisneVirus Korona

Počinje međugradski saobraćaj

Od ponеdеljka, 4. maja, otvara se mеđugradski autobuski i žеlеznički putnički saobraćaj, zahvaljujući merama u Srbiji koje su počele da se relaksiraju. Kako koronu još uvek nismo pobedili u saobraćaju biti obavеzno poštovanjе svih mеra bеzbеdnosti.

 

“Mеrе bеzbеdnosti zarad očuvanja našеg i zdravlja drugih ljudi su najvažnijе i nеćе moći da sе uđе u autobus ili voz bеz maskе i rukavica”, ističu nadležni.

 

U Niš ekspresu ističu da su spremni da otpočnu prevoz 4. maja. Izvršena je priprema organizatora saobraćaja, vozača, vozila za rad kao i priprema svih prodajnih mesta za prodaju pojedinačnih i mesečnih karata. Tehnički i kadrovski spremna su sva vozila i prodajni objekti, napominju.

 

“Posebna pažnja posvećena je bezbednosti i zaštiti zdravlja svih radnika i putnika. Vozila su oprana i dezinfikovana. Samim tim sva prodajna mesta su dezinfikovana, opremljena dezinfikacionim sredstvima i preduzete su sve preventivne mere u cilju sprečavanja širenja bolesti covid 19, koje su u skladu sa preporukama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije”, kažu u Niš ekspresu.

U ovom preduzeću isitču da je posebno važno da se putnici  radi zaštite zdravlja pridržavaju instrukcija. Neće biti moguće ući u vozilo bez zaštitne rukavice i maske. To je obavezno u toku putovanju. Takođe je neophodno da se prilikom ulaska i izlaska iz vozila drže propisanog rastojanja od 2 metra.

“Za prvu nedelju rada, na osnovu iskustva i sagledavanja potreba potreba putnika, organizovani su adekvatni polasci, tako da putnici imaju mogućnost da dođu do željenog odredišta i vrate se svojim kućama pre početka policijskog časa. Tokom nedelje pratićemo zahteve putnika, preporuke Vlade i svakako nastaviti uključenje polazaka shodno potrebama putnika”, ističu.

 

Putnici o polascima kao i o prodaji mesečnih i pojedinačnih karata mogu da se informišu putem sajta www.nis-ekspres.rs, preko društvenih mreža Niš ekspresa (Facebook i Instagram), kao i na već poznate telefone Službe informacija i rezervacija – 018 255 177 i 255 666.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Postovanje,
    Sta ce biti sa linijama koje su bile prenatrpane putnicima? Npr 06:20 Nis -Gadzin Han gde je nevidjen guzva,jer neki putnici putuju do bolnice,Ei Nis ? Kako drzati rastojanje kada ima 50osoba u busu?
    Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com