Društvo

Počinje drugi deo zimskog raspusta

Danas je poslednji dan prvog polugodišta u osnovnim i srednjim školama, a sutra, 1. februara, počinje drugi deo zimskog taspusta koji će trakati do 14. februara, ali kako se nadovezuje na Dan državnosti koji se praznuje 15. i 16. februara, a to obuhvata i vikend, prvi radni dan za osnovce i srednjoškolce biće 18. februar.

Nakon zimskog raspusta osnovci i srednjoškolci će od nastave odmarati i u vreme prolećnog raspusta koji traje od 30. aprila do 3. maja. Za učenike srednjih škola prolećni raspust počinje 26. aprila.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna, a završava se u petak, 30. avgusta. Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita.

Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit u petak, 12. aprila i u subotu, 13. aprila, a završni ispit u ponedeljak, 17. juna, utorak, 18. juna i sredu, 19. juna.

Za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike prvog i drugog razreda srednjih trogodišnjih, srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje u petak, 21. juna, a završava se u subotu.

Za učenike četvrtog razreda gimnazije, četvrtog razreda četvorogodišnjih i trećeg razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog ili završnog ispita.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com