Obrazovanje

PMF će dobiti novu lamelu

Ministar prosvete Mladen Šarčević je tokom boravka u Nišu obišao i Prirodno-matematički fakultet u Nišu za koji će uskoro početi izgradnja lamale na placu pored samog fakulteta, ali ih očekuje i sanacija zgrade u kojoj se fakultet nalazi. Kada lamela bude završena, Filozofski fakultet, gde se odvija deo vežbi sa PMF-a, dobiće dodatni prostor, istakao je ministar Šarčević.

On je prilikom susreta sa čelnicima Prirodno-matematičkog fakulteta naglasio da su se stvorili uslovi za nastavak radova na infrastrukturi u  visokom obrazovanju.

„Pored Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu gradiće se nova lamena od 3.000 kvadrata, ali će se renovirati i stara zgrada koja namenski nije građena za visokoskolsku ustanovu“, kazao je minisitar Šarčević. „Na ovaj način oslobodiće se i prostor na Filozofskom fakultetu. Ovo je ozbiljna priča o izgradnji  infrastrukture u visokom obrazovanju i na ovome nećemo stati. Izgradnja  će početi jako brzo, trenutno se radi na idejnom projektu, a biće i para za one fakultete koji nemaju dovoljno prostora, a imaju idejna rešenja za taj problem, da se i njima pomogne“, istakao je Šarčević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com