Društvo

„Pametna učionica“ u gimnaziji Svetozar Marković

Gimnazija Svetozar Marković dobila je učionicu specijalno opremljenu za učenje ruskog jezika. Ideja je da se u Nišu stvori prostor u kojem će se promovisati ruska kultura, rečeno je na svečanom otvaranju.

Ova „Pametna učionica ruskog jezika“ projekat je gimnazije Svetozar Marković i Regionalnog predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu, a realizovan je uz podršku kompanije NIS.



„Niš je jedan od gradova u kojima se i dalje uči ruski jezik. Sama učionica opremljena je najsavremenijim aparatima koji se mogu naći za učenje stranih jezika. Naš zadatak je da učenici mogu da dođu, da ne razmišljaju ni o čemi i da mogu spokojno da uče ruski jezik.„ izjavio je Aleksej Poklonikov, predstavnik Ruske humanitarne misije.

Po zakonu, učenici u srednjoj školi nastavljaju da uče jezike koje su učili u osnovnoj. Sve je manji broj osnovnih škola u kojima se uči ruski jezik, a ovom učionicom će se situacija poboljšati, smatraju pokretači projekta.

„Ukoliko se ovakav trend nastavi, u narednom periodu u Nišu se gotovo neće učiti ruski jezik. Odlučili smo da u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom probamo da, putem ovog projekta, malo popravimo situaciju, s obzirom na to da Filozofski fakultet obrazuje profesore ruskog jezika a mladi u našem gradu itekako imaju veze sa ruskom kulturom.“ kaže direktor gimnazije Svetozar Marković, dr Marijan Mišić,

U gimnaziji Svetozar Marković trenutno ruski jezik uči stotinak đaka, i kako oni navode, srećni su što će sada imati samo svoju učionicu i što će, oni koji to žele, moći da se u potpunosti posvete izučavanju jezika i kulture ruskog naroda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com