Društvo

Osuđenici KPZ sašili uniforme za radnike porodilišta

Osuđenici koji su prošli sertifikovanu obuku u pogonu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu sašili su uniforme za zaposlene na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević podsetio je da su osuđenici iz ovog zavoda za niško porodiliše u februaru sašili 400 čaršava, 200 kompresa i 100 navlaka za radne površine koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije, prenosi Jugmedia.

„Tada su nam prioritet bile buduće majke, kao i žene koje dolaze na različite hirurške intervencije, a sada smo odlučili da podržimo rad zaposlenih u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu”, rekao je on.

Foto: Arhiva / Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Carević je naveo da medicinsko osoblje ove ustanove i ubuduće može da računa na podršku ove vrste i istakao da je podjednako važna dobrobit i lekara i medicinskog osoblja, kao i pacijenktinja koje koriste usluge ove klinike.

On je ukazao da je uprava ovog porodilišta obezbedila materijal za uniforme, dok su obučeni osuđenici dali svoj doprinos kroz krojenje i šivenje.

U KPZ Niš, jednom od najvećih zavoda u zemlji, godinama unazad se sprovode sertifikovane obuke za više traženih zanimanja na tržištu rada, kao što su zavarivači, stolari, krojači i šivači, pekari, vodoinstaleteri…

U tom zavodu je prošle godine 96 osuđenika steklo sertifikate licenciranih kuća, a osim teorije, stekli su i praksu u pogonima što im olakšava povratak u zajednicu po isteku kazne i pronalaženje posla.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com