DruštvoZdravlje

UKC: Čekamo i dalje na rekonstrukciju ginekologije

Uprkos najavama Ministarstva zdravlja i rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu o rekonstrukciji zgrade Klinike za ginekologiju i akušerstvo, po svemu sudeći rekonstrukcija neće uskoro krenuti.

Iz uprave UKC nisu mogli da odgovore na pitanje novinara, koji su pre dva dana posetili UKC povodom odličnih rezultata Prof. dr Tomislava Kostića, diretora Klinike za kardiologiju, kada će i da li će radovi uopšte krenuti.

Iz uprave UKC kažu da u Ministarstvu za kapitalne investicije taj projekat postoji i vredan je oko 900 miliona dinara.

Trudnice i porodilje u Nišu godinama unazad žale se na loše uslove u zgradi Klinike za ginekologiju i akušerstvo, a to je potvrdila i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Ona je ranije kazala da je GAK u u Nišu odgovarao standardima iz 70-ih ili 80-ih godina, ali da je sada 21. vek.

„Pre dva meseca obišla sam bez najave Ginekološko-akušersku kliniku (GAK) u Nišu i videla sam da su loši uslovi. Sve je dotrajalo je i mora sve da se uredi i spolja i iznutra. O tome sam odmah obavestila i predsednika Vučića, koji je naložio ministru finansija Siniši Malom da nađe novac za rekonstrukciju“, izjavila je Grujičić krajem marta.

Rekonstrukcija niškog porodilišta prvobitno je najavljena za 2021. godinu, ali je odložena zbog epidemije korona virusa. Onda je najavljena za prvu trećinu 2022. godine, ali do današnjeg dana radovi nisu krenuli.

Pomoć za niško porodilište najavili su humani konobari iz niške kafane Mrak.

Konobari Vladimir i Marjan odriču se bakšiša i sakupljaju humanitarnu pomoć za porodilište, onkologiju ili neko dete (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kampanja, jel da? A žene se porađaju na smetlištu kao u srednjem veku. Događaj koji bi trebalo da im koliko toliko ostane u lepom sećanju, unište totalno rasulo i stanje same zgrade, obroka koje tamo dobijaju ili ne dobijaju i raznoraznih kadrova i stručnjaka koji im se dernjaju. Ja ne znam da li ovde kod nas može da se reši nešto normalno i razgovorom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com