Obrazovanje

Osam medalja za mlade matematičare Gimnazije “Svetozar Marković”

U Gimnaziji “Svetozar Marković” u Nišu profesori se nalaze pred ozbiljnim zadatakom. Potrebno je prebrojati sve medalje koje su osvojili njihovi učenici na mnogobrojnim takmičenjima, a samo su mladi matematičari ovog vikenda osvojili osam nagrada.

“Učenici naše gimnazije su osvojili tri nagrade na najznačajnijem  takmičenju koje se organizuje u zemlji,  Srpskoj olimpijadi iz matematike. Aleksa Đorđević je na ovom takmičenju osvojio  drugo mesto , dok su Jovan Arizanović i Isidora Gavrilović osvojili treće mesto”, kaže Milica Milosavljević, zamenica direktora Gimnazije “Svetozar Marković”.

Na državnom takmičenju B kategorije iz matematike  Katarina Dobrosavljević, učenica drugog razreda, osvojila je  drugu nagradu, a Isidora Gavrilović treću.

Kada se radi o matematici za gimnazijalcima ne zaostaju ni osnovci, učenici 7. i 8. razreda koji nastavu pohađaju u specijalizovanim odeljenjima za darovite matematičare osnovce u Gimnaziji “Svetozar Marković”.

“Učenik 8. razreda Petar Stojiljković i Emilija Pavlović iz 7. osvojili su prva mesta na republičkom takmičenju. Uroš Stevanović, učenik osmog razreda osvojio je drugo mesto. Dva treća mesta osvojili su Ana Ilić i Neda Živanović, dok je Uroš Stevanović drugoplasiran”, kaže Milica Milosavljević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com