Društvo

Olakšajmo detinjstvo petogodišnjem Matei

Matea Lazarević je petogodišnji mališan koji boluje od najtežeg oblika cerebralne paralize. Ovaj dečak nije prohodao, ne može da govori, vid mu je slab i ne može samostalno da se kreće. Njegovoj porodici je potrebna pomoć da mu obezbedi potrebne medikamente.

Matea se rodio sa 1700g sa dijagnozom gastrošiza, zbog čega je operisan sedam puta do sedmog meseca života. Nakon toga, dobija epilepsiju, hepatitis B, i tada je konstatovan najteži oblik cerebralne paralize.

Samostalno ne menja ni jedan položaj. Epi napadi se ponovo javljaju od 2014. godine, od tad ima epizode na spavanju koje su veoma teške i stresne i za njega i za njegovu porodicu.

Mateino detinjstvo bi moglo da bude lakše ukoliko bi imao sve neophodne lekove, rehabilitacije u banjama, a neophodna mu je i operacija tetiva. Ovo će moći da dobije samo uz pomoć humanih ljudi.

U prikupljanje donacija uključila se fondacija “Budi human”, a humani ljudi svoju pomoć mogu odneti u “Banku dobročinstva” u centru grada.

Slanjem poruke 354 na broj 3030, uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj Matei možemo pomoći da vrati osmeh na lice!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com