Društvo

Od 15. septembra u Domu zdravlja celodnevno zakazivanje

Pacijenti čije stanje nije urgentno će od 15. septembra svoj pregled u Domu zdravlja morati da zakažu. Promena načina zakazivanja smanjiće redove u čekaonicama, a opterećenje lekara biće smanjeno, objašnjava director Doma zdravlja dr Milorad Jerkan.

Do sada su pacijenti od  7 do 10h i od 14 do 17h na pregled mogli bez prethodnog zakazivanja. Ova praksa će od sredine septembra biti promenjena, te će tako pacijenti svoj pregled moći da zakažu putem call centra.

Prvi čovek niškog Doma zdravlja objašnjava da će na pregled svakako moći hitni slučajevi i da će o tome odlučivati medicinska sestra na samom prijemu.

„Trijaža postoji u 23 i istog trenutka ako se smatra da je hitno medicinska sestra načelnica službe koja će sigurno prepoznati da li ima potrebe. Nije urgentno izmeriti pritisak ili propisati lekove“, objašnjava Jerkan.

Od trenutka zakazivanja do pregleda će u ovom slučaju morati da prođe od 7 do 14 dana u zavisnosti od stepena hitnosti.

„Analizom smo utvrdili da postoje primedbe pacijenta zbog dužeg čekanja na pregled. U konsultaciji sa specijalistima opšte prakse i pedijatrije doneli smo odluku da promenimo dosadašnju praksu“ dodaje dr Jerkan.

Celodnevno zakazivanje bez „slobodnog dela“ trajaće tri meseca, nakon čega će Dom zdravlja analizirati da li je ovakav sistem rada bolji za pacijente.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com