Društvo

Obilazak trase nove turističke zone

Početkom prošlog meseca u GO Pantelej održana je zvanična prezentacija projektne ideje o formiranju nove turističko-rekreativne ponude koja povezuje i objedinjuje raspoložive resurse i potencijale opština Pantelej i Niška Banja, a krenulo se i sa pripremama realizacije iste.

Predsednik Skupštine GO Niška Banja, Zoran Jovanović i predsednik GO Pantelej, Bratimir Vasiljević sa saradnicima, obišlli su kompletan teren sa svim zainteresovanim i uključenim učesnicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

Reč je o zajedničkom nastojanju da se bez dodatnih ulaganja ili sa minimalnim intervencijama, kroz tekuće poslovne aktivnosti, uzajamnim dopunjavanjem i prožimanjem delatnosti svih učesnika, unapredi područje Malča-Sićevo-Ostrvica kao zanemarena i nedovoljno iskorišćena prirodna spona dve opštine.

Cilj obilaska ove zone je bio realno sagledavanje svih potrebnih intervencija i radova na terenu, kako bi se što pre krenulo u realizaciju ideje i postojeći potencijali povezali.

Kao jedinstvena celina ovo područje bilo bi turistički atraktivno, sa brojnim sportsko-rekreativnim i drugim programima i praktičnom nadogradnjom dosadašnje ponude koju pojedinačno pružaju Institut „Radon“, Vinski podrum i Strelište u Malči.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com