Društvo

Nišlijka Anja u Južnoj Koreji predstavljala Srbiju

U Južnoj Koreji je nedavno održana peta „Internacionalna Patrol Smotra“ izviđača. Evropu je predstavljalo četvoro učesnika, a među kojima i predstavnik Saveza izviđača Srbije, članica niškog odreda izviđača „Lola“, Anja Nikolić.

Anja Nikolić je učestvovala u radionicama koje su ovom prilikom organizovane, ali je prisustvovala i petoj Inaternacionalnih Patrol Smotri u Svetskom centru za smotre.

“Radionice su održane od 30. jula do 2.avgusta, pod nazivom „Dream seed workshop“ i bile su vezane za 25. skautski Džembori, svetska Smotra, koji će se održati u Južnoj Koreji 2023. godine. Na ovim radionicama su učestvovale 33 skautske organizacije iz cvelog sveta. Program radionica je bio vezan za dopunjavanje samog programa Džemborija 2023. godine, a nakon ovih radionica, učesnici su postali JAmbasadori Džemborija 2023. godine”, kaže Anja Nikolić.

Nakon tri nezaboravna dana druženja i rada sa ljudima različitog porekla, kulture i razmišljanja Anja je prisustvovala i Internacionalnoj Patrol Smotri u Gangwon-do, Svetskom centru za smotre, koja je organizovana od 2. do 7. avgusta.

“Tokom tih pet dana bavili smo se i mnogim aktivnsotima kao što su planinarenje, veslanje, radili u virtualnom centaru”, dodaje Anja.

Učesnici su međusobno razmenjivali običaje i način života kultura iz kojih dolaze, te se tako, svako od učesnika upoznao sa mnoštvom drugih kultura, pri tom, predstavivši svoju na najbolji mogući način.

„Stekla sam prijatelje za ceo život sa kojima tek očekujem dalju saradnju, kao i saradnju naših Saveza. Ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo koje je dosta pomoglo meni kao osobi, ali takođe i Savezu izviđača Srbije. U daljem radu Saveza sledeće generacije očekuju još zanimljivije avanture i saradnje. Zaista je bila velika čast biti izabran za ovakav događaj, te mogu reći da sam sa ponosom predstavljala svoju državu, odred, gradski i nacionalni Savez izviđača“, kaže Anja Nikolić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com