Kultura

Nišlijama druga nagrada na 26. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije

Nagradu za najbolju predstavu u celini, na ovogodišnjim 26. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije, osvojila je predstava „Sudije”, gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju.

Drugo mesto osvojila je Prva niška gimnazija za predstavu „Društvo mrtvih pesnika”, dok je traća nagrada ravnoravno dodeljena predstavama „Trismegist” Prve kragujevačke gimnazije i „Jesi li ti to doš’o da me vidiš?” Gimnaziji u Valjevu.

Jovan Nedeljković i Ognjen Jović dobili su nagradu za najbolju režiju za predstavu „Čekajući čoveka” gimnazije u Aleksincu.

Ove godine, na 26. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije, odlučivao žiru u sastavu: Nevena Kočović, Jelena Stojanović Patrnogić i Marko Đorđević.

Minule nedelje učenici Prve niške gimnazije Stevan Sremac odigrali su ovu predstavu u Narodnom pozorištu a sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen za lečenje dece obolele od raka.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com