Moja priča

Gimnazijalac iz Niša dvostruki šampion države u šahu

Učenik Prve niške gimnazije Stevan Sremac Pavle Ćirić osvojio je prvo mesto u dve konkurencije i postao dvostruki šampion Srbije na kadetskom prvenstvu Srbije u šahu.

U hotelu Putnik u Novom Sadu održano je 16. Kadetsko prvenstvo Srbije u šahu, na kojem je učestvovalo 223 takmičara. Nišlija Pavle Ćirić osvojio je prvo mesto u kategoriji do 16 godina i to u dve konkurencije (standardni i problemski šah) i postao dvostruki šampion Srbije.

Na prvenstvu Srbije u problemskom šahu za omladince do 20 godina, Pavle je od četrnaest takmičara izuzetno visokog kvaliteta, zauzeo prvo mesto.

Na prvenstvu Srbije u redovnom šahu je u grupi dečaka do 16 godina, u konkurenciji od 40 najboljih takmičara u državi, zauzeo prvo mesto i time stekao pravo učešća na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Rumuniji u septembru ove godine, kao i pravo učešća na Svetskom prvenstvu koje će se održati u novembru u Italiji.

Za Pavla koji je odličan učenik drugog razreda Gimnazije “Stevan Sremac” u Nišu, ovo je veliki uspeh, ali i za grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com