Kultura

Predstava niških gimnazijalaca za lečenje dece obolele od raka

Dramska sekcija Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ odigraće u petak, 12. aprila od 20 časova predstavu „Društvo mrtvih pesnika“, a sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen za lečenje dece obolele od raka.

Ulaznice će koštati 300 dinara i prodavaće se ispred glavnog ulaza u Narodno pozorište neposredno pre početka predstave.

Gledaoci će moći i da doniraju novac jer će pored ulaza biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge.

„Pozivamo sve ljubitelje pozorišta i sve humane ljude da podrže ovu plemenitu inicijativu učenika Prve niške gimnazije. Vaša podrška može napraviti veliku razliku u životu dece koja se suočavaju sa rakom.

“Društvo mrtvih pesnika” je kultna drama koja nas podseća na važnost umetnosti, slobode izražavanja i hrabrosti da se slede svoji snovi. Ova predstava, izvedena od strane talentovanih učenika, ima za cilj da podigne svest o značaju solidarnosti i podrške onima koji se bore sa teškom bolešću“, poručuju iz Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“.

Predstava ” Društvo mrtvih pesnika” ušla je u deset najboljih gimnazijskih predstava Srbije i prikazana je u takmičarskom delu 26. pozorišnih susreta gimnazija u Кragujevcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com