Društvo

Niškim učenicima dodeljene Vidovdanske nagrade

Grad Niš i ove godine, uručio je Vidovdanske nagrade učenicima niških osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim ili međunarodnim takmičenjima.

Na svečanom prijemu u Gradskoj kući 288 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije  Niša dobilo je pohvalnice i novčane nagrade u iznosu od šest do 30 hiljada dinara kao priznanje za njihove zapažene uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji ili ekipno.

S obzirom na to da se takmičenja po kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održavaju posle termina predviđenog za dodelu „Vidovdanskih nagrada“, danas je organizovan drugi krug nagrađivanja.

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur rekao je ovom prilikom da su nagrade simbolične ali da su svakako podstrek za dalje napredovanje.

On je čestitao svim dobitnicima nagrade i zahvalio im što su na dostojan način predstavljali svoje škole ali i Grad Niš uz napomenu da Komisija za podsticaj talentovanih učenika i studenata nije imala ni malo lak zadatak da izabere najbolje.

On je posebno istakao da veruje da će mnogi od ovih mladih, talentovanih sugrađana, i u budućnosti biti uspešni naučnici ili profesori, i da je intelektualni potencijal mladih u Nišu izuzetan.

Grad Niš je za Vidovdanske nagrade za ovu godinu izdvojio ukupno 2,7 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com