Društvo

Učenici škole „Ratko Vukićević“ organizovali humanitarnu prodajnu izložbu

Učenici Osnovne škole Ratko Vukicević odeljenja III-3 su rešili da se na jedistven način priključe humanitarnoj akciji organizovanjem izložbe u školskom dvorištu, gde prodaju svoje slike i ručno pravljeni nakit za prikupljanje sredstava za lečenje dečaka obolelog od mišićne distrofije.

„Ova ideja je potekla u našoj učionici, škola je dobila poziv da priključi humanitarnoj akciji prikljanju novčanih sredstava za lečenje našeg druga iz osnovne škole iz Medoševca. Mi smo razgovarali i došli na ideju da se ovog puta uključimo na drugačiji način. U svom odeljenju sam prepoznala talenat koji poseduje moja učenica Mila Stojanovic ,voli da slika  posebno na platnu, pa smo kao odeljenje napravili dogovor da prikupimo sredstva za materijal koji je potreban da bi Mila napravila te slike , ona je prethodnih dva meseca vredno radila na slikama koje ste imali prilike da vidite i negde smo odlučili da prodajom tih slika učestvujemo u humanitarnoj akciji.Nakon te ideje koju smo podeli sa đačkim roditeljima, na njihovo oduševljenje. Javila se mama koja se bavi izradom nakita izrazila želju da njena porodica odnosno naš đak sa njima uzme učešće tako što će izraditi narukvice i ogrlice, a da u budućem periodu to bude jedna od radionica u nađem odeljenju“ , kazala je uciteljica Ana Mladenović.

Kako je navela uciteljica, reč je fondaciji „Jedro“ koja je pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za lečenje dečaka koji boluje od mišićne distrofije  „Srcem za Danka“.

Prema njenim rečima, cilj ove aktivnosti je višestruka pre svega pomoć dečaku , sa željom da se izleči što pre, zatim da se negde promovišu prave vrednosti i da učimo decu od najranijeg uzrasta da budu humani.

„Moj zadatak je bio da kupim materijal i da na nacrtam slike za humanitarnu akciju, imamo mnogo takvih akcija, ali ovakva je za sad prva. Volim da pomažem i dobro se osećam kada nekome pomognem“ , navela je Mila Stojanović.

Talenat, trud i pre svega humanost ovih učenika uvek nađe svoj put, to pokazuje i činjenica  da se u prvih pola sata pojavilo petnestak kupaca.

„Bio mi je zadatak da napravim što više narukvica i da što više para zaradimo da bi pomogli dečaku ,moji roditelji su imali prodavnicu nakita „Katenina“, pa sam učio da pravim narukvice. Mnogo volim da pomažem,  jer pre svega prvo sebe zamislim u takvoj situaciji i to me motiviše da pomognem nekom“  , kazao je David Zuljamski .

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com