DruštvoSport

Niški “difovci” apsolutni pobednici Difovijade

Studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu apsolutni su pobednici Difovijade koja je održana od 7. do 12. maja u Budvi odbranivši tako prošlogodišnju titulu apsolutnog prvaka ovog takmičenja. Studenti niškog DIF-a su u Budvi osvojili deset pehara i isto toliko medalja, što zlatnih, srebrnih i bronzanih. Rezultat koji su studenti DIF-a postigli utoliko su vredniji ako se ima u vidu činjenica da je na Difovijadi učestvovalo 13 fakulteta iz bivših jugoslovenskih republika.

Niškim studentima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja nije mogao niko da doskoči u rukometu jer su u ovom sportu i ženska i muška ekipa uzele zlatne medalje. Zlatnim medaljama okitile su i ženska i muška košarkaška ekipa kao i odbojkaši, dok su odbojkašice bile druge i osvojile su srebrnu medalju. Devojke iz Niša koje su se ogledale u fudbalu bile su nenadmašne na terenu pa su se u Niš vratile sa zlatnom medaljom.

 

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

“I sada se pokazalo da dobra organizacija na Fakultetu daje dobre rezultate ne samo u nauci več i kada se radi o sportskim takmičenjima studenata”, kaže profesor dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. “Naši studenti su uspeli da odbrane prošlogodišnju titulu apsolutnog pobednika Difovijade i ako je ekipa bila najmalobrojnija jer se za medalje takmičilo 96 studenata, dok je taj broj sa ostalih fakulteta daleko prevazilazio broj sto. To im nije smetalo da budu najbolji i da za fakultet izbore 10 pehara. Velika zasluga za njihov uspeh pripada i Studentskom parlamentu koji sve to uvek organizuje na najbolji način”.

Studenti su na ovaj način opravdali poverenje koje im je ukazano i pokazali da ozbiljno shvataju rad na Fakultetu i to vraćaju na, za sportiste, očekivan način, pobedama i medaljama.

“Svi smo srećni zbog uspeha koji smo postigli na Difovijadi jer se nismo uplašili ni konkurencije ni brojnosti ekipa koje su se kao i mi borile za medalje”, kaže Andrijana Spasov, studentkinja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. “Njih je bilo više, ali mi smo bili bolji i na ovaj način smo dokazali da se naš fakultee opravdano nalazi na mestu na kome se nalazi u regionu, a među vodećim fakultetima je kada se radi o sportu. Svima nam je jako drago da smo uspeli da opravdamo poverenje koje nam je ukazano, a još draže da smo dve godine apsolutni pobednici Difovijade”, ističe  Andrijana  Spasov.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com