Društvo

Niš je dobio nove suvenire

Nakon 30 sati rada na prvom “mejkerskom” hackaTON-u u Nišu, kreirani su novi, moderni suveniri za promociju našeg grada sa osvrtom na kulturno i istorijsko nasleđe, objavljeno je na zvaničnom sajtu Proaktiva.

HackaTON je počeo u subotu 9. marta u 10 sati, a završio se narednog dana u 17 sati proglašenjem pobedničkog rešenja. Sve vreme rada učesnicima su na raspolaganju bili mentori iz 3D Republike, TON-a kao i eminentni stručnjaci iz oblasti kreativnih industrija.

Pobedu i nagradu u vrednosti od 35.000 dinara kao i komplet ulaznica za Nishville Jazz festival odnela je ekipa „Tvrđava“ za inovatinvni privezak sa QR kodom i dvojezičnom najavom manifestacija u našem gradu, drugo mesto, 25.000 dinara i komplet ulaznica za Filmske susrete pripalo je ekipi „Čegar“ za kreaciju nove maskote grada – Niška. Treće mesto, 15.000 dinara i komplet ulaznica za Muzički festival Nisomnia pripalo je ekipi Bubanj za kreaciju Puzzle lampe.

Ovo je bila jedna od aktivnosti inicijative „oPEACEmeni se“ koja nastoji da edukuje mlade u Nišu o izgradnji mira, multikulturalnosti, prihvatanju prošlosti, okretanju ka budućnosti bez ratova, ali pre svega o istorijskom nasleđu grada Niša.

“Kao organizacija koja se bavi omladinskim radom bitno je da razvijamo kapacitete mladih kroz učenje novih, kreativnih aktivnosti. Ovakva vrsta takmičenja razvija takmičarski duh i kreativnost”, kažu organizatori.

Lokalna podrška su Deli prostor i Turistička organizacija grada Niša.

„oPEACEmeni se“ je deo projekta „Podeljna prošlost – zajednička budućnost“ koji sporvodi projektni konzorcijum na čelu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, a finansiran je sredstvima Evropske Unije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com