Obrazovanje

Učenici Škole mode i lepote u Nišu ponudili najbolje suvenire Vrnjačkoj Banji

Na nedavno završenom konkursu „Eko suveniri Vrnjačke Banje“ učenici Škole mode i lepote u Nišu osvojili su prva tri mesta. Oni su na zadatu temu ponudili idejna rešenja za možda buduće nove suvenire jedne od najpoznatijih banja u Srbiji.

Profesori škole ponose se uspehom svojih učenika koji su još jednom dokazali da talenat i rad u jednom trenutku mora da bude nagrađen, a njima se to događa gotovo na svakom takmičenju na kome učestvuju. Kažu i da zadatak nije bio težak, a nagrade koje su stigle samo su još jedan motiv više da nastave sa kreativnim radom.

“Nije bilo teško odgovoriti zahtevu konkursa. Suveniri koje smo im ponudili ručno su rađeni pa im to daje dodatnu vrednost. Vodili smo računa o tome da radovi budu zaniljivi i maštoviti, a pravili smo torbe, lutke, uglavnom sve što bi moglo da privuče pažnju turistima, a pre svega onih najmlađih”, kaže Danica Blagojević, učenica ove škole čiji su radovi nagrađeni.

Foto: Škola mode i lepote

Učenici Škole mode i lepote i prošle su godine učestvovali na konkursu “Pank moda Vivijen Vestvud” koji je raspisao Tehnološki fakultet u Leskvcu. I na ovom konkursu su osvojili nagrade.

“Modni krojači je jedini tekstilni smer koji imamo u školi, a učenici sa ovog smera se osposobljavaju za šiće, ali i za modelovanje, konstrukciju i dizajniranje. Koliko su dobri crtači govore njihovi radovi ali pre svega nagrade koje osvaju”, kaže Miloš Petrović, profesor praktične nastave u Školi mode i lepote.

Škola mode i lepote prema rečima direktora jedana je od obrazovnih ustanova u zemlji sa najviše projekata.

“Školi je cilj da na većini konkursa koji budu raspisani učenici učestvuju i tako pokažu svoju kreativnost. U tome im pomažu i nastavnici koji rade sa njima”, kaže direktor škole Slaviša Mihajlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pogresili ste prezimena profesora i direktora.
    Tacno je Milos Petrovic i direktor Slavisa Mihajlovic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com