Merošina

Nastavljaju se izborne radnje za lokalne izbore

Sve izborne radnje pokrenute pre proglašenja vanrednog stanja nastavljaju se od ove nedelje. Do sada su proglašene 3 liste za lokalne izbore koji će u novom terminu biti održani 21. juna 2020. godine.

Odlukom o proglašenju vanrednog stanja od 15. marta, prekinute su sve izborne radnje do ukidanja vanrednog stanja. Opštinska izborna komisija zasedala je u ponedeljak i donela rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za odbornike skupštine opštine Merošina koji su raspisani 4. marta.

Predsednik OIK Merošina Marko Marković

Nastavljamo sa sprovođenjem izbornih radnji tamo gde smo stali pre proglašenja vanrednog stanja, do sada smo proglasili 3 liste, a pozivamo sve ostale političke organizacije koje žele da učestvuju na lokalnim izborima da nastave sa predizbornim radnjama ali uz pridržavanje mera propisanih za zaštitu od Korona virusa, mi ćemo kao OIK preduzeti sve mere zaštite kako bi te predizborne radnje protekle bez problema“-kaže Marko Marković, predsednik Opštinske izborne komisije.

 

Podnošenje kandidatura i predaja potpisa vršiće se do 6. juna, odnosno 15 dana pre održavanja izbora za lokalni parlament, koji će i ovaj put biti održani istog dana kada i za republički.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com