IZBORI NIŠPolitika

GIK odbila prigovor opozcije za ukupan rezultat, sledi žalba Višem sudu

Gradska izborna komisija u Nišu odbila je prigovore niške opozicije koji se odnose na ukupni izveštaj o rezultatima lokalnih izbora, zbog čega će predstavnici koalicije „Biramo Niš“ i grupe građana „Dr Dragan Milić“ uložiti žalbu Višem sudu u Nišu.

Nosilac izborne liste koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković rekao je da će uložiti žalbu u roku od 72 sata, a da potom Viši sud ima rok od 72 sata da odluči po toj žalbi.

„Ukoliko nam odbiju žalbu, uložićemo novu. Ne želimo da ništa prepustimo slučaju, zato što svaka od tih stvari koje sada radimo trebaće nam kao dokumentacija koju ćemo kasnije priložiti drugim instancama kao što je Ustavni sud, a kasnije i nekom međunarodnom, nakon što iscrpimo sva pravna sredstva u našoj zemlji“, izjavio je Stanković za Niške Vesti.

On je rekao da opozicija svaki put nastupa sa sve više dokaza i svaki put se GIK i Viši sud ogluše i negiraju da bilo šta od toga postoji.

Đorđe Stanković; Foto: Niške Vesti

Stanković je podsetio da je koalicija “Biramo Niš” podnela primedbu Gradskoj izbornoj komisiji na izveštaj o ukupnim rezultatima zato što je nejasan i kontradiktoran sa ranijim odlukama GIK-a, kao i zbog toga što ne postoji nikakav formalni ugovor sa firmom „Big data technology“, koja je radila obradu podataka sa sistemskim greškama.

Prema njegovim rečima, grupa građana „Dr Dragan Milić“ podnela je prigovor zbog falsifikovanja rezultata na biračkom mestu broj 10 u opštini Medijana.

„U originalnom zapisniku navedeno je da je glasao 841 birač, a u zapisniku koji je postavljen na sajt Republičke izborne komisije stoji broj 854. Broj glasova koji je dobila Ruska stranka prepravljen je sa pet na šest“, rekao je Stanković.

Gradska izborna komisija i Viši sud u Nišu odbili su sve prigovore i žalbe opozicionih lista i pojedinaca i GIK je 1. jula saopštila ukupne, odnosno konačne rezultate izbora za odbornike Skupštine grada Niša.

Po broju mandata koje su dobile izborne liste ovi rezultati identični su preliminarnim rezultatima, odnosno pobedu u Nišu odnela je Srpska napredna stranka uz pomoć Ruske stranke.

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, prema konačnim rezultatima GIK, dobila je 30 mandata, grupa građana „Dr Dragan Milić“ 16 mandata, koalicija „Biramo Niš“ dobila je 10 mandata, koalicija „Ujedinjeni – Nada za Niš“ i pokret „Kreni promeni“ po dva mandata, a Ruska stranka jedan mandat.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

 1. Originalni zapisnik je samo jedan i u njemu stoji 854 sto se vidi iz prepiske ovlascenog lica na birackom mestu medijana 10 i GIK a u poruci poslatoj u 20h 06 min.Postoje i pet kopije .Jedna je na ulazu skole a ostale 4 su dati predstavnicima stranaka.Nekoliko puta ponovljena LAZ nije uvek istina…

  1. Odakle se pojavila brojka od 841? Negde mora da su procitali taj broj, nisu valjda tek tako nasumice izmislili?

 2. @ANA- Krasti, falsifikovati i namestati izbore, je najvece moralno posrnuce u politici. Ne daju se privilegije u ovoj drzavi tako lako a gori od bahate vlasti su njeni poslusnici, koji za bednu nadoknadu botuju! Sutradan, gazde takvih ih zanemare i ne fermaju ih!

 3. Dakle, Evropska Unija odnosno Brisel aminuje SNS prevaru na čelu sa AV.
  Zašto? Zato što je AV njihov pion. On je Briselu dokazao svoju lojalnost u vidu Rio Tinta a oni će mu sve njegove marifetluke oprostiti.
  Pošto je sud u Strazburu u evropskoj uniji, to znači da će i taj sud odbaciti tužbe i prigovore niške opozicije.
  Dakle, borba Don Kihota sa vetrenjačama je uzaludna.

 4. Slazem se u potpunosti sa tobom.Nisam clan ni jedne vladajuce partije bi –sam prisutan- na bm.medijana 10 i u odnosu na tebe znam rezultate.854 broj izaslih glasaca konstatovanih u 20h 06min se poklaps sa brojem izbrojanih listica 850 vazeca plus 4 nevazeca to je 854.Imam dovoljno godina da pazim na svoj obraz a finansijski ni politicki nisam zavis__ od nikog.Ne interesuju me druga biracka mesta na ovom je ovaj rezultat tacan u glas i ovaj cirkus je nekom potreban verovatno ne koalicije oko SNS a

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com