Zdravlje

Na Klinici za kardiohirugiju urađeno 1.500 operacija

Na Klinici za kardiohirurgiju Kliničkog centra Niš juče je urađena 1.500. kardiohirurška operacija, saopštio je na svojoj fejsbuk stranici direktor te Zdravstvene ustanove dr Dragan Milić.

On je podsetio da će Klinika za kardiohirurgiju uskoro obeležiti pet godina rada, jer je otvorena 21. novembra 2014. godine.

„Ove godine na klinici je operisano 389 kardiohirurskih pacijenata, a do kraja naredne nedelje preći ćemo i brojku od 400 operisanih. Najveći uspeh je taj što već skoro pune tri godine sve operacije izvodi isključivo i u celosti niška ekipa. Od 1.500 urađenih operacija umrla su 33 bolesnika sto čini stopu smrtnosti od neverovatnih 2,2 odsto“, naveo je dr Milić.

Prema njegovim rečima, za ovaj fantastičan uspeh Klinike najzaslužnije je osoblje.

„To su sjajni mladi ljudi koji me čine ponosnim sto sam njihov kapiten: lekari (hirurzi, anesteziolozi i klinički transfuziolog), sestre u operacionij sali, intenzivnoj nezi, odeljenju i ambulanti, perfuzeri bez kojih nema kardiohirurgije, anesteticari, bolnicari, higijenicari i nemedicinsko i administrativno osoblje“, napisao je dr Milić

Na listi čekanja za operaciju na Klinici za kardiohirurgiju nalazi se svega 62 bolesnika i poslednji na listi zakazan je za 24. decembar, odnosno lista čekanja duga je svega 40 dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com