IZBORI NIŠPolitika

Grupa građana “Dr Dragan Milić” nastavlja sa pravnom borbom

Pravni tim Grupe građana “Dr Dragan Milić” predao je žalbu radi poništaja rešenja Gradske izborne komisije od 6. jula koje se odnosi na izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine Grada Niša održanih 2. juna.

Žalbu je Gradskoj izbornoj komisiji za Viši sud u Nišu predao ovlašćeni zastupnik Grupe građana i šef Izbornog štaba Mladen Đurić.

U žalbi se u celosti kao nezakonito i nepravilno pobija navedeno rešenje GIK od 6.jula a odnosi se na to da navedeni organ nije pravilno “primenio zakon, drugi propis ili pravni akt”.

“Činjenično stanje je nepotpuno i netačno utvrđeno a iz utvrđenih činjenica izveden je nepravilni zaključak u pogledu činjeničnog stanja“, navodi se u između ostalog i žalbi.

“Ističemo da je GIK svojim pravnim i faktičkim radnjama prekršila odredbu iz člana 25. Zakona o lokalnim izborima koja odredba propisuje da se ovo telo stara o zakonitom sprovođenju lokalnih izbora i zato je rešenje od 6. jula nezakonito“, pojasnio je Mladen Đurić.

Žalbu u  celosti možete da pročitate OVDE – ЖАЛБА ГРУПА ГРАЂАНА ДР ДРАГАН МИЛИЋ (1)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Жалосно је што Др Милић троши енергију и време на „доказивање доказаног“. Правда је спора али достижна – ми је у Нишу нестрпљиво очекујемо.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com