Društvo

Na deponiji “Bubanj” ima prostora za odlganje otpada

Na deponiji „Bubanj“ postoji postoji dovoljno prostora za odlaganje komunalnog otpada sve dok se ne realizuje strateški cilj grada, a to je otvaranje Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Keleš“, izjavio je zamenik gradonačelnik Miloš Bandjur na konferenciji o upravljanju otpadom u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu.

On je kazao da, dok „Keleš“ ne bude otvoren, postoji prostor da na deponiji „Bubanj“ bude formiramo sanitarno polje S5 po svim zakonskim normama.

Prema njegovim rečima, čitava stvar, kada je u pitanu „Keleš“ nalazi se u rukama Regionalne razvojne agencije „Jug“.

„Imali su dva neuspela poziva za pronalaženje koncesionara. Postoje primedbe na predlog tog koncesionog akta. Grad će, kao većinski vlasnik tog projekta sa učešćem od 66 odsto, razmisliti u kom će pravcu dalje ići sa tim“, istakao je Bandjur.

On je rekao da nije zadovoljan dinamikom radova na postrojenju za prečišćavanju ocednih voda na deponiji „Bubanj“.

„„Medijana“ prilično kasni ali mislim da će novo rukovodstvo ubrzati i dovesti do kraja tu investiciju“, naglasio je Bandjur.

Prema Bandjurovim rečima, prioritet grada u narednom periodu je povećanje kapaciteta reciklažnog centra sa ciljem da što manja količina komunalnog otpada stiže na deponiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com