Društvo

Mošti Svete Petke uskoro u Nišu

Mošti Svete Petke, čuvane u njoj posvećenoj kapeli na Kalemegdanu, biće izložene u hramovima u Nišu, Leskovcu, Pirotu i Aleksincu od 15. do 21. oktobra 2021. godine, najavila je Eparhija niška.

Doček moštiju biće u niškom hramu Svete Petke, gde stižu 15. oktobra u 17 časova. U nastavku, služiće se akatist Svetoj Petki. Mošti će u ovom hramu biti izložene do 17. oktobra, kada će biti premeštene u hram Svete Trojice u Leskovcu, gde će prebivati do 19. oktobra. Od 19. do 20. oktobra, mošti će biti u pirotskoj Pazarskoj crkvi, a naposletku, od 20. do 21. oktobra, mošti svetiteljke boraviće u hramu Svetog Nikole u Aleksincu.

O svim detaljima dočeka moštiju u navedenim hramovima, građani će biti obavešteni blagovremeno.


Eparhija niška pozvala je građane da svojim prisustvom doprinesu svečanom dočeku svetiteljke, poštovane u celom hrišćanskom svetu, i da pred njenim moštima potraži utehu i ukrepljenje.

Mošti Svete Petke boraviće u hramovima u pomenuta četiri grada sa blagoslovom patrijarha srpskog Porfirija i episkopa niškog Arsenija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com