Kultura

Milena Radulović glumica četvrte festivalske večeri

Glumica četvrte večeri Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Niš, prema odluci publike je Milena Radulović, koja u filmu “Patuljci sa naslovnih strana”, reditelja Milorada Milinkovića, tumači lik Žakline.

Žaklina je mlada devojka koja ne zna šta hoće u životu i nema nikakav stav, ali ga zato ima njena majka koja želi da joj ćerka po svaku cenu postane poznata i zato je gura u rijalitije. Sve situacije su prenaglašene sa ciljem da prikažu stvarnost modernog doba, uz tv formate koji se danas nude, i šta nas u tom smislu očekuje u budućnosti.

Drago mi je što sam igrala ovaj lik jer mislim da i film i moj lik, treba da budu pouka za neke mlade ljude da ovo nije pravi put i da mlade devojke treba da žele mnogo više od jedne popularnosti, novina ili rijalitija. Meni je bilo prezanimljivo da glumim nešto što je totalno suprotno meni. Istovremeno, rad na filmu mi je bio i uživanje i glumački izazov“, kaže Milena Radulović miljenica publike četvrte festivalske večeri.

„Patuljci“ su prvi film u karijeri naše sagovornice, u kojem je zaigrala pored Gordana Kičića, Borisa Milivojevića, Ljubomira Bandovića, Aleksandra Radojičića, Jelene Đukić, Raleta Milenkovića, Tamare Krcunović…

Radila sam sa kolegama koje sam gledala kao dete, koji su bili moji idoli i čije sam fore iz filmova, u školi, na času, izgovarala. Saradnja sa njima je moje dragoceno iskustvo u svakom smislu. Divno je kad si mlad glumac i kad se nađeš u takvom radnom okruženju jer tako se mnogo može naučiti. Snimanje je teklo jako opušteno. Nismo trošili vreme uzalud, snimali smo ciljano, onako kako treba i nismo bili previše umorni, kako se često dešava“, kaže mlada glumica.

Rodila se kada je niški festival već odavno bio u „zrelim godinama“, ali je o njemu čitala, slušala i na kraju postala deo njega.

Niški festival obožavam. Još pre tri-četiri godine, kad sam bila student, stalno sam dolazila sa malo starijim kolegama da provedem neko vreme ovde. I stvarno sam jedva čekala da dođe taj trenutak da ja imam film na festivalu i da prisustvujem ovde. Niš je grad gde se glumci najbolje osećaju. Nišlije su divna publika i to se oseća na svakom koraku, zato ovaj festival glumci mnogo vole“, kaže Milena.

Uporedo sa filmom „Patuljci sa naslovnih strana“ Milena Radulović radila je i na kriminalističkoj seriji „Pet“, koja će biti na redovnom programu RTS-a od prvog vikenda u oktobru. Sledeće godine na Filmskim susretima, kako očekuje, gledaćemo je u filmu „Balkanska linija“ čije je snimanje završeno pre mesec i po dana. Nastao u srpsko-ruskoj koprodukciji, film o ruskoj specijalnoj jedinici koja je 1999. godine zauzela aerodrom „Slatina” u Prištini, biće premijerno prikazan 21. februara 2019. godine u Moskvi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com