Virus KoronaZdravlje

LIONS INTERNATIONAL NIŠ: Uručena donacija Studentskoj poliklinici

U novonastaloj stituaciji koju je izazvao Covid-19, članovi Lions International Niš su dnirali sredstva za dezinfekciju i medicinsku opremu za zaštiti medicinskog osoblja Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata.

Prema rečima Mihajla Markovića, potpredsednika Lions Internationala i dr , Radomira Pešića, direktora Zavoda za zdravtvenu zaštitu studenata u Nišu, ovo nije njihova prva saradnja kao ni prva akcija koji zajednički realizuju.


„ Ovo nije prva akcija Lions Internationala jer smo već imali akciju u Specijalnoj školi Bubanj gde smo merili očni pritisak deci koja imaju problema sa vidom. Danas Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata doniramo dispenzere za dezinfekciju ruku kao i prateće opreme, skafandere,mantile, rukavice i hlor za dezinfekciju. Dispenzeri su aparati koji će dosta pomoći medicinskom osoblju na njihovom poslu. Već sledeće nedelje sve ovo dostavićemo i Kliničkom centru kao i Domu zdravlja i Ustanovi Mara“, kaže Mihajlo Marković, potpredsednik Lions Internationala.

Direktor Zavoda za zdravstevnu zaštitu studenata dr Radomir Pešić dodaje da ovo nije njihova prva saradnja niti akcija, a planiraju i nove zajedničke akcije.

„Ovo je samo nastavak jedne kontinuirane saradnje koju mi ostvarujemo sa uduženjima od posebnog društvenog značaja i ovo nije prvi zajednički kontak i akcija sa Lions International klubom u Nišu. Srađivali smo i pre epidemije korone a u tim akcijama su učesvovali naši radnici, tako da je ovo samo produžetak naše saradnje.Sada je samo nivo akcija podignut na opšti društveni nivo, odgovornost i solidarnost kao i jedinstvo zajednice. Kao što znate društvo može da se izbori sa ovom situacijom samo ako ispolji visok stepen društvene odgovornosti, zajedništva i solidarnosti, a oni to potvrđuju ovom svojom akcijom“, kaže Pešić.


Prema njegovim rečima ovo nije ni prvi put da Lions International pomaže.

„I u vreme kada smo bili bolnica u kovid sistemu koja je formirana u Domu učenika srednjih škola „Dimitrije Tucović“ imali smo dobru saradnju sa njima. Pokazali su i tada svoju humanost a zahvaljujući njihovim donacijama dobijali smo sredstva za dezinfekciju za pacijente kako bi se oni u tom prostoru osećali što bolje“, kaže Pešić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com