Društvo

Laptop  za vrednu Zaplanjku Jelenu Zdravković

Talentovanoj i nadarenoj Jeleni Zdravković iz zaplanjskog sela Gornjeg Barbeša, studentu Tehničkog fakulteta u Novom Sadu komandir Policijske Stanice Gadžin Han i predsednik Nezavisnog Sindikata Policije Srđan Jovanović poklonio je laptop računar.

Kao najboljem učeniku i studentu ne samo Zaplanja već i prvaku Srbije u robotici predlog da se nagradi računarom dao je sveštenik Dušana Jankovića.

“Ovo je samo jedan lep gest i pokazatelj jedinstva institucija u Zaplanju”, ističe sveštenik Janković.

Jelenu Zdravković je šira javnost upoznala kao učenicu ETŠ “Mija Stanimirović”, a godine 2019. o njoj je pisano kao o devojci u svetu robotike. Tada je bila učenica trećeg razreda smera informacionih tehnologija, ali i član srpske reprezentacije iz robotike predstavljajući tako svoju zemlju, grad i školu na svetskoj Olimpijadi iz ove oblasti. Domaćin takmičenja je Dubai, a Jelena se uveliko priprema za novi izazov koji se nalazi pred njom. U srpskom timu se nalaze četiri takmičara, a Jelena je bila jedina iz Niša.

Kao maturant proglašena je najboljim đakom ETŠ “Mija Stanimirović”. Sada je student, ali je njeni Zaplanjci nisu zaboravili. Za ovu devojku izbor Tehničkog fakulteta u Novom Sadu nije bio slučajan. Na ovom fakultetu je videla mogućnost da nastavi da se bavi računarima i programiranjem i da ne napusti svet robotike.

“Ima puno lepote u svetu robotike. Najsrećnija sam kada proradi kod koji smo napisali. Praktično to znači da smo pokrenuli robota koji može da se kreće putanjom koju smo odredili, da hvata i baca stvari, da skače. Sve što mi napravimo on uradi. Kada se to dogodi znači da smo uspeli i nema kraja našaoj sreći“, objašnjavala je Jelena svoju strast prema robotici u vreme kada se pripremala za takmičenje i pre polaska u Dubai.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com