Kultura

„Koka snela jaje“ prva predstava za bebe u Nišu (VIDEO)

„Кoka snela jaje“ je i prva predstava za bebe u našem gradu, ali i prva premijera Glumbala, koje otvara svoja vrata najmlađima 31.10.2020. sa početkom u 11 časova.

Predstave za bebe su poseban pozorišni žanr. Кreirane su za decu koja tek formiraju svoj rečnik i tek se upoznaju sa svetom oko sebe.

„Izvolite, molim, hvala, uče deca dok su mala. Zato se kreće od najranijih dana“ poručuju iz GLUMBALA.

Predstava je namenjena bebama (deci) od 6 meseci pa do 4. godine života. Osmišljena je da otkrije lepotu govora i reči koju odrasli često i ne primećuju, a baš te reči jesu osnov bontona, kulture, važan začin vaspitanja.

Da bi deca govorila, maštala i za svoje se mesto izborila potrebno je poklanjati im pažnju i lepotu od najranijih dana, a odabrane pesme su iz opravdanog razloga, najnežniji deo tog plana.

Broj mesta je ograničen na 11 i zato rezervišite mesta i svoje termine na tel. 0654380088

Ideju, tekst, režiju, vizuelni dizajn, osmislila je Biljana Vujović Bajka, a igraju dve mlade i darovite glumice Milica Кrasić i Marijana Davinić.

„Sada će se igrati za 11 ljudi, zbog kovida. Inače može da bude do 35 osoba u publici. Tako da je ovo sada, na neki način, kuriozitet. Igraće se u šest termina, na sat vremena“, kazala je Biljana Vujović Bajka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com