Kultura

“Hrabrost je let, želja i igra menjaju svet” u Narodnom pozorištu (FOTO)

 Plesna predstava sa decom pod nazivom “Hrabrost je let, želja i igra menjaju svet” biće odigrana u Narodnom pozorištu u četvrtak 2. februara u 18. sati. Predstava je premijeru imala početkom decembra prošle godine, takođe u niškom Narodnom pozrištu.

Predstava “Hrabrost je let , želja i gra menjaju svet” je projekat autorke Biljane Vujović  Bajke, a realizovalo je udruženje “Glumbal”. Vujović je doktor umetnosti, a potpisuje dramatizaciju, režiju i koreografiju, (scenski pokret).

Po njenim rečima retke su plesne predstave u našoj sredini u kojima igraju deca, pa je i u tome orignalnost ovog pozorišnog komada.

Uz Bilju Bajku tim čine i kompozitor Dejan Ilijić Eyot, idejno rešenje scenografije AVS- system, slikar Branko Maravić, i   Danica Ničić, kao asistent koreografa.
 Ovo je priča  o devojčicama koje su promenile svet, o njihovoj upornosti i želji da ostvare svoje snove.  Sedam je takvih  devojčica, koje su ostvarile svoje snove  i ušle u istoriju, poput balerine  Ane Pavlove. modne kreatorke Koko Šanel,  Amelije Erhart, prve žene avijatičarke koja je sama preletela svet, Hedi Lamar, glumice i pronalazačice,  najpoznatije šansonjerke Edit Pjaf, glumice, ikone stila i ambasadorke UNICEFA-a  Odri Hepbern i Valentine Terješkove, astronautkinje, i prve žene u svemiru.
“Predstava je motivaciona  i namenjena svima! Likove tumače Mila Janković, Mara Gašanović, Nađa i Nikolina Mitrović, Matea Bojić, Marina Dulanović, Tara Pantelić, Iris Ristić, a tu su i Vanja Aleksovski , Dimitra Mihajlović, svi iz škole glume “GLUMBAL”.  Uz njih su i devojčice,  plesačice iz škole CONTRA DANCE STUDIO, sa kojom je ovo lepa  saradnja po drugi put”, ističe Bilja Bajka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com