Društvo

KAMPANJA “Vode i otpadne vode”

Institut za javno zdravlje Niš u saradnji sa Specijalnom školom sa domom učenika „Bubanj“ i Gradskom opštinom Palilula, obeležili su Svetski dan vode. Manifestacija  je  održana u prostorijama Specijalne škole Bubanj, a ovogodišpnja poruka  odnosi se na smanjenje produkcije otpadnih voda i njihovo ponovno korišćenje.

Učesnike manifestacije Svetskog dana voda, pozdravio je Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula koji je  istakao da je voda temelj života i osnovni sastojak svakog živog bića.

 “Veliki problem u Srbiji predstavlja zagađenje voda zbog neuređenih deponija. Poplave koje su proteklih godina zadesile Grad Niš i deo teritorije Gradske opštine Palilula, u Novom Selu, Međurovu, Bubanj selu, pokazale su naš odnos prema ovom resursu i izvorima zagađenja vode. To nije usamljen primer u Srbiji. Nespremnost, neorganizovanost i neodgovornost učinili su da se ekološka slika naših prostora svakodnevno urušava,” naglasio je predsednik opštine.

Aktivnost Gradske opštine Palilula u 2017. zahvaljujući podršci Grada Niša, biće usmerena na rešavanju višedecenijskih problema u naseljima, posebno na selu. na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže i infrastrukture za odvod otpadnih voda. Radovi su već otpočeli u selu Donje Međurovo.

Nakon uvodne reči Snežane Čarapić, direktorke Specijalne škole sa domom učenika “Bubanj” i pomoćnice direktora Instituta za javno zdravlje Niš, doc. dr Roberte Marković, uvodno predavanje pod nazivom “Vode i otpadne vode“, održao je načelnik Centra za promociju zdravlja, mrsc. med dr Čedomir Šagrić.

Scenskim prikazom i nastupom dece Specijalne škole sa domom učenika “Bubanj” i dece sa posebnim potrebama Škole za osnovno i srednje obrazovanje “14 oktobar” Niš, promovisana je ovogodišnja tema kampanje “Vode i otpadne vode “. U holu škole domaćina svečanosti, organizovana je postavka likovne izložbe sa radovima učenika osnovne škole “Bubanjski heroji” Niš, dece sa posebnim potrebama škole za osnovno i srednje obrazovanje “14 oktobar” Niš i dece specijalne škole “Bubanj” sa domom učenika Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com