Ekonomija

Kamen temeljac Naučno-tehnološkog parka početkom novembra

Načelnik niške Kancelarije za lokalni ekonoski razvoj i projekte (KLER) Milan Randjelović izjavio je da će kamen temeljac Naučno-tehnološkog parka u Nišu biti postavljen u prvoj polovini novembra, a najverovatnije za vreme trajanja Foruma naprednih tehnologija od 6. do 8. novembra.

“Privodi se kraju izbor izvodjača radova i pripreme za postavljanje kamena temeljca. Potrebno je još samo da istekne rok za žalbu na tenderu za izbor izvodjača radova”, kazao je Ranđelović.

On je rekao da će zgrada Naučno-tehnološkog parka imati oko 10.000 kvadrata, a biće gradjena na uglu Bulevara Nikole Tesle i Ulice Aleksandra Medvedeva.

Randjelović je rekao da je u prvoj polovini ovog meseca raspisan tender za izbor firme koja će graditi višenamensku multifunkcionalnu lamelu pri Elektronskom fakultetu i dodao da se početak radova na tom objektu očekuje na proleće naredne godine.

“Start-ap centar koji je je prošle jeseni otvoren na Elektronskom fakultetu, multifunkcionalna lamela i Naučno-tehnološki park predstavljaće celinu. U Start-ap centru će se radjati ideje za nove proizvode, u multifunkcionalnoj lameli sa laboratorijama će se razvijati, a komercijalizovati u Naučno-tehnološkom parku”, istakao je Ranđelović.

On je kazao da će u izgradnju i opremanje tri pomenuta objekta biti uloženo oko 15 miliona evra, a radovi bi kompletno trebalo da budu završeni u naredne dve godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com