Promo

Osmi Forum naprednih tehnologija u Naučno-tehnološkom parku

Svetske eksperte i vodeće kompanije u sferi naprednih tehnologija po osmi put okupiće tradicionalni Forum naprednih tehnologija (FNT), koji će se organizovati u Naučno-tehnološkom parku u Nišu 12. i 13. juna.

Ovogodišnje teme su najnoviji trendovi i izazovi u ključnim sektorima kao što su veštačka inteligencija, biotehnologija, informaciono-komunikacione tehnologije, zelena industrija, web3 i blockchain, kreativne industrije.

Niš, kao grad sa bogatom tehnološkom tradicijom, ima misiju da postane prepoznat kao grad naprednih tehnologija. To već sedam godina uspeva organizacijom Foruma naprednih tehnologija, čiji su organizatori Privredna komora Srbije – RPK Niš, Naučno-tehnološki park Niš i Grad Niš.

Forum se istakao kao ključna tačka na mapi naprednih tehnologija, privukavši pažnju relevantnih partnera, istraživačko-razvojnih institucija, te poslovne i akademske zajednice.

Od samog početka Forum je okupljao sve nosioce aktivnosti u oblasti naprednih tehnologija, značajne stejkholdere i relevantne partnere i učesnike u cilju promocije privrednih, naučno-obrazovnih, institucionalnih i kadrovskih potencijala i pozicioniranja Grada Niša, zemlje, a i čitavog regiona kao motora razvoja i inovacija – navode organizatori.

Tokom proteklih godina na Forumu je organizovano 50 panela sa 200 panelista i više od 2000 učesnika. Ovogodišnji FNT odvijaće se na pet bina, uz prateći prostor za medije i poseban podkast kutak.

Teme koje će obeležiti 8. Forum naprednih tehnologija su regionalna saradnja ekosistema, veštačka inteligencija, autonomna vozila, sporttech, web3 i blockchain, disruptivne i transformacione inovacije. Posetioci će imati priliku da prisustvuju panelima, predavanjima, masterclassovima, prezentacijama, radionicama, pitch sesijama startap kompanija, specijalnim i pratećim događajima – kažu organizatori.

Organizatori podsećaju da se nekoliko godina unazad FNT profiliše kao važna regionalna i međunarodna platforma. Ona omogućava ne samo povezivanje obrazovnih i istraživačkih institucija, startap-ova i inovativnih kompanija, već i privlači širok spektar učesnika uključujući investitore, tehnološke entuzijaste, regulatorna tela, nevladine organizacije i profesionalce iz industrije.

Dodaju da Forum kroz razmenu znanja i iskustava unapređuje međunarodnu poziciju Srbije kao inovacionog i tehnološkog lidera u regionu, podstičući multidisciplinarnu saradnju koja promoviše inovacije kao motor rasta i razvoja ekonomije jedne zemlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com