Sport

Kalča sa tri gola prednosti putuje u Novi Pazar na revanš

Futsaleri Kalče sinoć su u okviru prve četvrtfinalne utakmice plej-ofa, pred oko 500 ljubitelja futsala pobedili treću ekipu preliminarnog dela takmičenja i finalistu Kupa Srbije. Novi Pazar savladan je rezultatom 7:4.

Tri gola više na kontu Nišlija velika su prednost pred putovanje na revanš u Novom Pazaru.

Nisu dozvolili domaći igrači da protivnik koji je bio favorit “na papiru” diktira tempo u ovom meču, već su od prvog minuta nametnuli svoju igru, a Pazarci bili ti koji su jurili prednost. Već u drugom minutu igre viđen je prvi gol, u režiji Đorđevića. Četiri minuta kasnije Vrzić je povisio vođstvo na 2:0 što je probudilo i gostujuće futsalere koji su preko Redžovića poentirali za 2:1.

U 13. minutu loptu je zakačio i skrenuo u gol Zlatković ali je pre njega dobar deo posla završio Maksimović. Isti igrač je dvadesetak sekundi kasnije nakon lepe saradnje sa Ilićem postigao još jedan gol za prednost od 4:1.

Imali su gosti nekoliko izglednijih prilika za izjednačenje do kraja prve deonice igre međutim Kalča se dobro držao u odbrani i uspeo da sačuva prednost pred odlazak na odmor.

Drugo poluvreme donelo je još po 3 gola na obe strane a početkom ovog dela igre istakli su se golmani sa nekoliko sjajnih intervencija.

Igrao se 23.minut kada je Stojadinović novim golom povisio na 5:1, ubrzo posle njega i Vukoičić na 6:1. Delovalo je kao da će Kalča slaviti ubedljivije ali onda su gosti odgovorili sa dva gola Redžovića i Tanaskovića. Nakon toga Ilić je postigao efektan pogodak za 7:3 a gostujući igrači uspeli samo da ublaže poraz na 7:4 preko Stupljanina, 45 sekundi pre kraja meča.

Kalča će sa tri gola prednosti putovati na revanš koji je na programu za vikend. Ako ukupnim rezultatom prođu u polufinale, njihov naredni rival biće Nova Pazova.


1/4 finala Plej-ofa, Prva futsal liga: KMF Kalča – KMF Novi Pazar 7:4 (4:1)

Dvorana: Čair, Niš

Gledalaca: 500

Sudije: Vladan Radulović, Nebojša Panić, Predrag Lazarević; Delegat: Mile Bekrić

KALČA: Pavlović, Đorđević, Ilić, Matejev, Stojadinović; Stojanović, Ristić, Vukoičić, Vrzić, Maksimović, Kocić, Zlatković, Tasić, Stefanović.

NOVI PAZAR: Mujović, Tanasković, Sadović, Redžović, Stupljanin; Pavlović, Radetinac, Camić, Hot, Knežević, Mutavdžić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com