Hronika

Zapaljen automobil drugom čoveku niške policije

Zameniku načelnika policije u Nišu, Zoranu Bogdanoviću, noćas oko 3 i 15 izgoreo službeni automobil na Bulevaru Nemanjća.

Službeni automobil drugog čoveka niške policije marke “folksvagen”, koji se nalazio na Bulevaru Nemanjića izgoreo je u prednjem delu.

U policiji u Nišu potvrdili su da su dobili dojavu u 3.15 da je na putničkom automobilu na Bulevaru Nemanjića izbio požar, da je urađen uviđaj i da je o slučaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je, za “Novosti”, da neće biti u potpunosti zadovoljan radom niške policije sve dok ne budu rasvetljeni prethodni slučajevi podmetanja požara na vozilima.

– Nisam zadovoljan, i to neću biti, uprkos postignutim značajnim uslovima u PU Niš na rasvetljavanju drugih krivičnih dela, dok se ne rasvetle slučajevi paljevine automobila.

Ovo je, inače, drugi udar piromana zaredom na nišku policiju. Prvi se dogodio 15. novembra, kada je zapaljen automobil šefa jednog od odseka u niškoj policiji, zaposlenog u Aleksincu. Dan kasnije, na red je “došla” “škoda fabija” zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, koji je izrazio sumnju da se radi o osveti zbog izbora direktora javnih komunalnih preduzeća. Dva dana potom planuo je “hjundai” jedne Nišlijke u naselju Durlan. Sledeći na redu bio je “mercedes” direktora JKP “Tržnica” Niš Gorana Đorđevića, da bi 4. decembra u Ulici dr Milenka Hadžića na Trošarini planuo “pasat”.
 

O ovom slučaji obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i oni će se o ovom slučaju izjasniti u ponedeljak, dok iz policije kažu da intenzivno rade na rasvetljavanju ovog slučaja.

Ovo je peto paljenje automobila u poslednjih mesec dana. Prvo je zapaljen automobil zamenika gradonačelnika, zatim direktora “Tržnice” i dva slučaja paljenja nisu povezana sa vršiocima javnih funkcija.

Za sada javnost nije obaveštena o rezultatima istrage ovih slučajeva.

PREDSEDNIK Vučić juče je tokom posete Nišu rekao da policija i sud i u ovom slučaju treba da rade svoj posao.

– Očekujem od načelnika i zamenika da to utvrde, pa krivce pred sud – rekao je Vučić novinarima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com