AleksinacKultura

Izložba kaligrafije “Sunovrat” Aleksandra Stankovića

Izložba kaligrafije “Sunovrat” Aleksandra Stankovića biće održana u četvrtak 29. septembra od 19 sati u Domu omladine u Aleksincu.

“Izložba predstavlja kritiku društva,reakciju na nezdravu sredinu.Tematski mračan,ciklus ukazuje na nedostatak empatije u nama,probleme potrošačkog društva,ukalupljenost i zombiranost ljudi, sunovrat našeg društva.Deo ciklusa je inspirisan stihovima  benda the stone koji se i nalaze na radovima”, autor o izložbi.

Nakon otvaranja izložbe, predviđen je performans demonstracije kaligrafije pod nazivom 3=3.
Aleksandar Stanković je rodjen 1975. u Nišu. Piše ćiriličnu,latiničnu i arapsku kaligrafiju. Izlagao samostalno i grupno,više puta u zemlji i inostranstvu. U Beogradu, decembra 2019. u prepunom domu omladine,održao je predavanje o arapskoj kaligrafiji.
Dobitnik nagrade na Međunarodnom bijenalu arapske kaligrafije u Kairu 2020. Novembra 2021. u Oficirskom domu održao je jedinstvenu izložbu arapske kaligrafije koju su otvorili ambasadori Egipta, Maroka i Tunisa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com