Društvo

Hrabri borac Stefan pobedio tešku bolest

Četvorogodišnji Stefan Miladinović koji se od novembra 2016. godine borio sa izuzetno retkom vrstom malignog tumora mekih tkiva (obole četvoro od milion rođene dece), oseća se dobro, a to je potvrdila i prva kontrola u Štutgartu, gde je operisan jula prošle godine.

Za lečenje malog Stefana Miladinovića prikupljeno je 57 hiljada evra i on je 5. juna prošle zajedno sa roditeljima, otišao u Štutgart  u specijalizovanu ustanovu za lečenje sarkoma kod dece.

Hrabri dečak je pre toga završio sa osmim ciklusom hemioterapije uz pomoć koje se tumor dodatno smanjio čime su se ispunili uslovi za ovu operaciju.

Stefan je operisan početkom jula na klinici Olgahospital, a operacija je trajala 10 sati. Od lečenja u ovoj vrhunskoj ustanovi se i očekivalo puno, a troškove lečenja platilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

“Zahvalni smo Bogu i dobrim ljudima koji su dali novac za njegovo lečenje u Nemačkoj i da živimo još sto godina ne bismo uspeli da im dovoljno zahvalimo. Da su živi i zdravi i želim da nijedan roditelj ne doživi ovo što se nama desilo”, kazala je prilikom povratka iz Štutgarta Stefanova mama Ljudmila Ristić Miladinović.

Porodica Miladinović se u Srbiju vratila sredinom decembra prošle godine, nakon što je Stefan uspešno operisan u Štutgartu.

Prva kontrola u ovom nemačkom gradu, koja je obavljena juče, donela je dobre vesti, objavila je Stefanova mama Ljudmila.

“Stefanovi rezultati su dobri! Nadamo se da će uvek biti tako, a s vama smo, dragi prijatelji, hteli da podelimo i ovu informaciju. I još nešto, za Stefana veoma važno, njegov omiljeni vatrogasac Sem sada ima sina, malog Sema, pa nam se družina uvećala”, kazala je srećna mama Ljudmila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com