Društvo

Stefan će uskoro da zagrli baku koja mu puno nedostaje

Životna borba malenog Stefana Miladinovića i njegovih roditelja traje od novembra prošle godine, on je izašao kao pobednik i 17. decembra se nasmejan vraća u svoj Niš.

Pre godinu dana  otišao je sa roditeljima u Nemačku kako bi bile sprovedene zračne terapije kojima je trebalo  da se upotpuni lečenje zloćudne vrste tumora. Nakon čitave godine lečenja, rezulati su  dobri.

“Očekuju nas još i kontrole srca, sluha i bubrega do 14. decembra, što se radi nakon hemioterapije i zračenja. On je svih 28 ciklusa zračenja imao bez anestezije a direktor Radiologije prof. Marc Munter rekao da je ovo njima prvi slučaj da se tako malo dete zraci bez totalne anestezije, pošto sam mu objasnila da, ako miruje tih  desetak minuta odmah idemo kuci, a u suprotnom, spavao bi još nekoliko sati u bolnici, bockali bi ga zbog kanile…”, pojašnjava za Niške Vesti majka Ljudmila Miladinović, samo deo onog što su oni prošli u toku lečenja.

Bilo je potrebno puno snage da roditelji malenog Stefana isprate sve što je zahtevalo lečenje, jaki i sa neverovatnom snagom roditeljske ljubavi danas pričaju o danima koji su za njima.

“Bio je tako miran i skoncentrisan tokom terapija, da je to iznenađujuće. I naravno, dobijao igračku svaki put zbog toga, čak i od lekara”, kaže uz osmeh ova posvećena mama.

Malom Nišliji već nedostaje njegova soba, ulica, grad…

 “U poslednje vreme često pita kad ćemo kući, najviše mu, kaže nedostaje baka Buba, moja majka. I pita hoćemo li uspeti sve igračke da ponesemo”, kaže Ljudmila za Niške Vesti.

Prof.dr Stefan Loff, direktor Dečje hirurgije u klinici Olgahospital, koji je operisao Stefana, jedan je od najboljih dečijih hirurga

Dobri rezultati stigli su poslednjih dana, najviše im se obradovao upravo Stefan jer je to značilo da uskoro idu svi zajedno kući.

“Stefan je bio presrećan kad smo mu rekli da nema više terapija. Inače je sve podneo zadivljujuće hrabro, kad smo ga pitali posle desetočasovne operacije da li ga nešto boli, uvek je odgovarao ne”, kaže mama najhrabrijeg dečaka u Nišu.

Ljudmila i Zoran, hrabri roditelji ovog mališana danas jednako strepe, kao i prvog dana.

“Kod nas su pomešana osećanja, srećni jesmo jer smo spasili život, ali i zabrinuti jer smo svesni da je ovo veoma teška i opasna, podmukla bolest i da još pet godina moramo ići na kontrole i biti obazrivi. Za nas je ovo bio pakao, patnja, strepnja, tuga, ali smo poslednji atom snage uložili u borbu za njegov život”, kaže iskreno Ljudmila.

Uz veliku zahvalnost mama Ljudmila najavljuje njihov dugoočekivani dolazak u grad na Nišavi.

“ Zahvalni smo Bogu i dobrim ljudima koji su dali novac za njegovo lečenje u Nemačkoj i da živimo još sto godina ne bismo uspeli da im dovoljno zahvalimo. Da su živi i zdravi i želim da nijedan roditelj ne doživi ovo što se nama desilo”, kaže ona i dodaje za kraj našeg razgovora.

“Do sada smo, kao i svi, imali planove, želeli da podignemo kredit za stan…onda nam se bukvalno preko noći zivot pretvorio u pakao. Sada ćemo uživati u svakom novom danu i radovati se, a sve ostalo, osim zdravlja, nije tako važno”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com