Društvo

HITNO! Darkova majka moli za pomoć!

Darko od rođenja boluje od progresivne mišićne distrofije tipa Duchenne. Bolest je napredovala toliko da je on od svoje desete godine vezan za invalidska kolica. Osim što značajno slabi celu muskulaturu, ova bolest takođe značajno utiče i na slabost orgrana za disanje.

“Prijatelji, 2.000.000 dinara deset je puta manje od sume neophodne za još puno bolesnih. Možemo li da se udružimo i sakupimo što pre za Darka? On bi živeo, a ostali se nadali ranijem leku. Dođite do Banke Dobročinstva, uplatite sami, nema nam druge – zemlja je u kolapsu. Hvala unapred”, apeluje Marina Adamaović koja je stupila u kontakt sa Darkovom porodicom.

Računi:
Dinarski: 160-469700-95
Devizni: 00-540-0002134.5
IBAN broj: RS35160005400002134582
moj br. mob – 061 3214893

Za Darkovu bolest nema leka, ali…

Iako za njegovu bolest još uvek nema leka, ipak na sreću postoje aparati koji značajno olakšavaju i produžavaju život.

Jedan od ovih aparata, aparat za neinvazivnu ventilaciju pluća (NIV), Darko koristi od 2009. godine  i istekao mu je rok trajanja. Pored ovog aparata bez kojeg Darko ne bi mogao da živi, neophodno je obezbediti i aparat za iskašljavanje, koji je gotovo istog značaja za njega.

Porodica je iscrpela sva novčana sredstva, i ovim putem šalje apel svim dobrim ljudima da pomognu u nabavci ova dva aparata i rehabilitaciju u banjskim uslovima koja mu je preporučena jednom godišnje.

Pomozimo Darku! Upišimo 315 i pošaljimo SMS na 3030.

Olakšajmo Darku život! Budimo humani!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com