Društvo

Gradonačelnik odgovarao na pitanja učenika

Kako postati gradonačelnik, gradski većnik, šta je prvi čovek Niša može da učini za grad, građane i škole, koje su njegove obaveze, šta je zadatak Gradskog veća, samo su neka od pitanja koja su učenici OŠ “Njegoš” postavili gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću tokom razgovora sa njim na prijemu u Gradskoj kući.

Neke od njih je posebno interesovalo kako se postaje gradonačelnik ili, pak, gradski većnik i šta oni rade.

Nakon što su dobili odgovore na pitanja, mališani ove škole su zajedno sa gradonačelnikom i njegovim pomoćnicima obišli “gradonačelnikov dom”, videli gde se on sastaje sa gostima, salu koja je “dom Gradskog veća”, i gde se donose važne odluke za grad koje se upućuju nakon toga Skupštini grada.

Foto: V.P.

“Oni su samo danas deca jer već sutra oni će biti odrasli ljudi na kojima će počivati ovo društvo i zajednica. Danas su postavljali pitanja, ali su imali i jako zanimljive predloge kako bi voleli da izgleda njihov grad. Pokazala su veliko interesovanje za posao gradonačelnika i njegovih saradnika, kojim se pitanjima bave, a iskoristili smo priliku da ih upoznamo sa prostorijama u Gradskoj kući”, kaže gradonačelnik Darko Bulatović.

Jedno od pitanja koje postavljeno bilo je id a li postoji mogućnost da Niš dobije ZOO vrt.

“Odgovor na ovo pitanje je potvrdan jer ima mogućnosti da grad dobije Zoološki vrt i razgovaramo i na tu temu, ali grad je preokupiran velikim nasleđenim, decenijskim problemima koji nikada nisu ni rešavani kao što je putna infrastruktura, vodovod, kanalizacija, problemi sa listima čekanja u vrtićima, sa sređivanjem škola, izgradnjom, tako da smo se u ovom periodu bavili životnijim pitanjima, ali je i ZOO vrt jedno od pitanja koje je bilo na dnevnom redu i u narednim godinama će biti i rešavano”, istako je Bulatović.

Foto: V.P.

Filip Ivković je učenik petog razreda i on je u razgovoru sa prvim čovekom grada Niša izrazio želju da jednog dana postane gradonačelnik.

“Voleo bih da donosim važne odluke, eto, recimo ZOO vrt, ja bih to rešio. Na stadionu Radničkog povećao bih broj mesta za gledaoce, ali bih povećao svima i plate”, kazao je Filip.

Tea Čorbić je sedmi razred OŠ “Njegoš” i ona je pozvala gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da 16.novembra, kada njena škola proslavlja Dan škole bude njihov gost.

Posetu učenika OŠ “Njegoš” Gradskoj kući organizovala je Služba za poslove gradonačelnika a u okviru obeležavanja “Evropska nedelja lokalne demokratije”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com